071 - 526 1893

MRDM en opslag van data

01-04-2019

MRDM en opslag van data

Op 30 maart 2019 werd door verschillende mediakanalen bericht dat MRDM patiëntgegevens opslaat op Google Cloud, wat tot zorgen leidt over de veiligheid van de gegevens. Omdat de gegevens van het HemoNED register – in opdracht van de ziekenhuizen – ook door MRDM worden gehost heeft Stichting HemoNED hier direct vragen over gesteld aan MRDM.

MRDM verklaart in een nieuwsbericht op hun website (https://mrdm.nl/mrdm-in-de-media) dat de gegevens in Nederland worden opgeslagen en dat dit zeer goed beveiligd is:

“MRDM host de data op het Google Cloud Platform op locatie Eemshaven, Groningen, Nederland. Gegevens worden ten allen tijden versleuteld opgeslagen en zijn niet toegankelijk voor onbevoegden. Bovendien is Google Cloud Platform volledig gescheiden van de consumentendiensten van Google. Google heeft zelf geen toegang tot de gegevens en is daartoe wettelijk ook niet bevoegd. Google kan dus zelf niets met de gegevens doen. De gegevens blijven in Nederland en vallen onder Nederlandse wet- en regelgeving.”

Mondeling heeft MRDM nogmaals bevestigd aan Stichting HemoNED dat de gegevens zeer veilig zijn opgeslagen en dat de VS hier met geen mogelijkheid bij kan komen. De ziekenhuizen waren hier al van op de hoogte middels de Bewerkersovereenkomsten die MRDM met hen heeft gesloten. Onlangs (maart 2019) is MRDM opnieuw succesvol beoordeeld voor het voldoen aan de eisen op het gebied van informatiebeveiliging (NEN7510 en ISO27001).

>>MRDM en opslag van data

Wij helpen u graag verder

neem contact op